portret WO1

 

Verslag Ieper :

Ieper verslag pdf

maker : Aniek Heuzels 3T2 Het Assink Lyceum van Brakelstraat

Mijn poster : De soldaat die ik heb afgebeeld ligt begraven in Varennes MIlitary Cemetry.  Wat ik over hem heb gevonden is zijn naam, zijn geboortejaar, zijn jaar van overlijden, dat hij een Engelse soldaat was van het Britse leger. Hij was de zoon van zijn Poolse ouders Samuel en Bertha. De naam van mijn soldaat is Lionel Bernstein maar op sommige sites staat Lionel Berstein. Vandaar dat op mijn poster Lionel Berstein staat. Hij is geboren in 1896 en overleden in 1917.

bron : Ik heb mijn poster geprobeerd rustig te houden door er niet teveel kleur in te doen. Ook heb ik ervoor gezorgd dat je ondanks het kleine beetje wat er instaat precies weet wie hij was. Je weet z’n naam, z’n geboortejaar, z’n jaar van overlijden en dat hij een soldaat was. Ik heb de afbeeldingen zo geplaatst omdat er zo een hele mooie overlapping kwam. De soldaat zelf komt goed naar voren en dat is het belangrijkste. Wel komen de andere afbeeldingen ook nog goed uit en zijn ze niet vervallen.

kleuren : Ik heb deze grijze tinten gekozen omdat de oorlog niet bepaald vrolijk was. Het laat zien dat het somber was maar ik heb toch 1 licht accent erin gedaan omdat het anders heel saai werd om na te kijken.

compositie/ordening : Ik heb mijn soldaat expres in het midden gezet. Zo is hij precies op ooghoogte en zie je direct waar het om gaat. De soldaten in de loopgraven op de achtergrond staan eigenlijk als een soort denkwolkje bij zijn hoofd. Alsof hij terugdenkt aan die tijd. Wat ik nu eigenlijk ook doe op het moment dat ik met deze poster bezig ben.

 portret 1Aniek-Vrijdag-6500

Verslag Ieper :

Ieper verslag pdf

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s